İzni̇k Ultra Maratonu
Buradasınız: Anasayfa / Haberler
4 Şubat 2022, Cuma
İznik Ultra Maratonu
İznik Ultra Maratonu, Türkiye'nin En Büyük Patika Koşusu Festivali
İznik Ultra Maratonu

2011 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen 26 ülkeden 1.200 sporcuyu yarışlara çeken fikir: İznik Gölü’nün çevresini koşarak, kas gücüyle dönmek! Üç gün süren festivalde 160, 90, 55, 35 ve 25 kilometrelik patika parkurları, 13km Çamdibi, 5K UNESCO Tarihi Kent Koşusu ve Çocuk Koşusu gerçekleşiyor. İzleyicilerle birlikte 2.500 sporsever İznik'e, UNESCO Dünya Mirası Aday Listesi’nde bulunan, Cittaslow unvanı almış ve 2.500 yıllık geçmişe sahip İznik’e geliyor. Misafirler, İznik Gölü çevresindeki 21 köy ve mahallenin alkışları ve destekleriyle koşuyorlar.
Yeni koşmaya başlayanlar 25 ve 35 kilometrelik patikalarda sınırlarını tanımaya çalışıyor. 55, 90 ve 160 kilometrelik ultra maraton parkurları daha tecrübeli ve güçlü sporcuların limitlerini zorlamasına tanıklık ediyor. Sporcular her sene hedefi yükseltip İznik’ten ayrılır ayrılmaz bir üst etaba hazırlanmaya başlıyor.
Türkiye’nin en zorlu parkurunda 2019 yılı yarış gününde koşullar çok çetindi: 160 kilometreyi tamamlamak isteyen her dört kişiden sadece biri hedefine ulaştı. İznik Ultra 2019’un koşulduğu 30 saatte dört mevsim yaşandı. Yaz güneşi, bahar yağmuru, lapa lapa kar ve güz rüzgarlarının soğuğu parkuru sadece zorlaştırmakla kalmadı, unutulmaz bir anıya da dönüştürdü. Yeşil ve mavi manzara eşliğinde, zeytin ağaçları arasından koşarak, kimi başarma mutluluğu ile varışa ulaştı, kimi başka bir yıl geri dönüp etabı tamamlamanın umudunu cebine koydu.

2022 yılında 20-22 Mayıs tarihlerinde orjinal parkurlarda koşulacaktır.

Onlarca gönüllünün emek, zaman ve yürek vererek var ettiği organizasyon sporcular kadar İznikte yerel halkın da yıl boyunca beklediği, çok önemli bir sosyo-ekonomik etkinlik. Ayrıca İznik Ultra, Tohum Otizm Vakfıyla otizm farkındalığı, İznik okullarıyla toplumsal gönüllülük çalışmaları yapıyor, bu kurumlara maddi-manevi destek sağlıyor.
İznik Ultra, bu tarihi coğrafya ve benzersiz doğada, her sene Nisan ayında patika severleri kucaklıyor. Tüm dünyadan patika koşucularının hayallerini gerçekleştirmek, kendi sınırlarını ve güçlerini keşfetmek için Medeniyetlerin Başkenti İznik’e davet ediyor.
Gelecek buluşma için şimdiden hazırlan, hayallerine İznik Ultra’da koş.

ENG
The idea that attracted 1,200 athletes from 26 countries, which has been held non-stop since 2011: Running around Lake Iznik with muscle power! During the three-day festival, 160, 90, 55, 35 and 25 kilometers of trails, 13 kilometers of Çamdibi, 5K UNESCO Historic City Run and Children's Run are held. Together with the audience, 2,500 sports fans come to Iznik, which is on the UNESCO World Heritage Candidate List, has the title of Cittaslow and has a history of 2,500 years. The guests are running with the applause and support of 21 villages and neighborhoods around Lake Iznik.
Beginners to run try to recognize their limits on 25 and 35 kilometer trails. The 55, 90 and 160 kilometer ultra-marathon tracks witness more experienced and strong athletes pushing their limits. Athletes raise the target every year and start preparing for the next stage as soon as they leave Iznik.
Conditions were very difficult on the race day of 2019 on Turkey's most challenging track: Only one out of every four people who wanted to complete 160 kilometers reached their goal. Four seasons were experienced in the 30 hours of Iznik Ultra 2019. Summer sun, spring rain, flaky snow and cold autumn winds not only made the track difficult, but also turned it into an unforgettable memory. Some of them reached their destination with the happiness of success by running through the olive trees in the company of green and blue scenery, some of them put the hope of returning another year and completing the stage.

It will be run on the original tracks on 20-22 May in 2022.

The organization, created by tens of volunteers with their effort, time and heart, is a very important socio-economic event that the local people in Iznik await throughout the year as well as the athletes. In addition, Iznik Ultra carries out autism awareness with Tohum Autism Foundation, social volunteering with Iznik schools, and provides financial and moral support to these institutions.
Iznik Ultra embraces the trail lovers every April in this historical geography and unique nature. It invites trail runners from all over the world to Iznik, the Capital of Civilizations, to realize their dreams and discover their own limits and strengths.
Prepare now for the next meeting, run your dreams in Iznik Ultra.

 

Kaynak: İznik Ultra

Etiketler
iznik ultra
iznik ultra maraton
koşu
parkur
tarihi koşu
doğa koşusu
unesco
cittaslow
patika koşusu
tohum otizm vakfı
iznik
medeniyetlerin başkenti iznik
tarihi kent koşusu
macera akademisi